Youth Community

Youth CommUNITY este o comunitate de tineri responsabili, cu dorință de dezvoltare continuă, conștienți de nevoile comunității, capabili și dornici să producă, pe lângă bunăstarea personală, schimbări pozitive în comunitate. Membrii selectați se vor implica în proiectele Fundației Comunitare Oradea, vor participa la cursuri și întâlniri de dezvoltare personală și profesională și vor fi pregătiți să dezvolte diverse inițiative civice pe care să le poată implementa cu resurse financiare mobilizate prin programul Bursa Talentelor. Cei 60 de tineri înscriși în program vor participa la ateliere de dezvoltare educațională si profesională, cursuri de antreprenoriat și public speaking, vor participa la activități de voluntariat, vor organiza și vor participa la excursii cu grupul de tineri din program, vor participa la un program de dezvoltare de idei de proiecte pentru comunitate care vor putea să fie finanțate prin programele Bursa Talentelor și Fondul Științescu.

 • Durata proiectului

  1 an


 • Rezultate

  Susținerea financiară a tinerilor de către membrii comunității pentru o educație diversificată, care să îi ajute să se dezvolte atât pe plan personal cât și profesional.


 • Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

  20 000


 • Numele campaniei de fundraising

  Investești în tineri - investești în viitor!


 • Activități campanie

  O serie de activitati pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din program.


 • Obiectiv susținători

  300


 • Estimare contribuție medie

  50 Lei

2 ambasadori

Sebastian Lajos


Începând din decembrie 2022 am avut șansa de a fi implicat în programul Youth Community. Chiar la vârsta de 24 de ani fiecare sesiune mă face să realizez că abia acum încep să descopăr lucrurile cu adevărat importante în viață, cele care ne fac să creștem în fiecare zi. Fiecare sesiune a reprezentat pentru mine câte un pas esențial într-o călătorie de autocunoaștere. Cu fiecare atelier am reușit să aflu mai multe nu doar despre cine îmi doresc să fiu la muncă și în societate, dar și despre rolurile care mi se potrivesc de fapt. Școala ne dă adesea o parte din mijloacele de care avem nevoie în viață, dar nu ne ajută să înțelegem care sunt conjucturile în care sunt rolurile în care putem fi cu adevărat cea mai bună versiune a noastră. Din acest punct de vedere cred că m-a ajutat cel mai mult participarearea în acest program. Aleg să fiu ambasdrul acestui program întrucât cred că tinerii elevii de liceu și studenții au mare nevoie de o astfel de inițiativă de învățare non-formală interactivă prin care să descopere ce își doresc cu adevărat în viață.

Maria Ursu


Tinerii din programul Youth Community au nevoie de susținere pentru a continua seria activităților de dezvoltare personală și profesională. Pentru că nu- școala nu le oferă suficient. Se află la acea etapă a dezvoltării în care fiecare îndemn și formă de sprijin contează enorm. Ei vor să fie cetățeni activi care își cunosc drepturile și își respectă obligațiile. Ei vor să învețe cum e să fii parte a unei echipe în mod practic. Vor să întâlnească oameni de la care să poată prelua informații veridice și cu care să poarte discuții constructive. Își doresc ca părerea lor să conteze și să fie integrați în multiple activități din comunitate. Schimbarea se face cu pași mici, cu ateliere multe și muncă asiduă asupra dezvoltării lor. Ei sunt conștienți că e un proces îndelungat dar sunt gata să îl parcurgă. Susține Fundația Comunitară Oradea ca să le poată oferi gratuit accesul la o serie amplă de activități. Fii cel care investește in TINEri, fii cel care investește în viitor.

Nu există echipe înregistrate la acest proiect
3 susținători*

* inclusiv susținătorii ambasadorilor și echipelor care au ales să ajute acest proiect

Susținător Sumă
1 Be Naturway 2 000 Lei
2 Anonim 300 Lei
3 Anonim 50 Lei

Spune și altora despre acest eveniment