Un atelier pentru micii olari
Asociația Social-Culturală Dedalis desfășoară activități de incluziune a copiilor cu dizabilități intelectuale din mediul rural din zona Marghita. Pe lângă terapia asistată de cai de care se bucură deja beneficiarii noștri, vrem să le oferim o nouă terapie, și anume, terapia cu lut. Modelarea lutului are incontestabile beneficii, cum ar fi: stimularea psihomotorie, exprimarea emoțiilor, sporirea motivației, îmbunătățirea concentrării, creșterea stimei de sine, dezvoltarea creativității etc. Prin acest proiect ne propunem să înființăm un atelier de olărit cu toate cele necesare: roți de olărit, echipamente pentru frământarea lutului, cuptor special pentru ardere, scaune de lucru, rafturi și diferite instrumente pentru lucrul cu ceramică. Asemeni tuturor activităților asociației de până acum, atelierele vor fi desfășurate și cu participarea copiilor tipici. Un număr de 20 de copii cu dizabilități vor avea parte de experiența acestui atelier-terapie.
-
Durata proiectului
1 an
-
Rezultate
Prin înființarea atelierului de olărit ne propunem ca 20 de beneficiari ai asociației noastre (copii cu dizabilități intelectuale) să beneficieze de terapia cu lut.
-
Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului
35 000
-
Numele campaniei de fundraising
Un atelier pentru micii olari
-
Activități campanie
Promovarea companiei în social-media. Promovarea proiectului în presa locală.
-
Obiectiv susținători
45
-
Estimare contribuție medie
50 Lei
3 ambasadori
Ioana Csengeri
O idee foarte bună care vine în continuarea altor proiecte de succes pe care a Asociația Social-Culturală Dedalis le face de mai mulți ani și care deja conturează un centru recreational si terapeutic pe valea Barcăului, în apropiere de Marghita si alte localități bihorene și sălăjene, în beneficiul copiilor în general și a celor cu dizabilități, în special. O idee bună și prin prisma faptului că olăritul era o activitate tradițională în zonă. Alături de Căluțul Terapeut și un complex pentru fitness, teatru sau film în pivnița, dublate de multă joacă în aer liber în Poiana Bursucilor sau haihui pe dealuri si prin păduri, atelierul de olărit ar aduce o nouă pată de culoare și un alt fior de bucurie si de creatie pentru copiii din zonă. Vă luăm părtași și pe voi la nașterea acestei bucurii și vă invităm de pe acum, în calitate de susținători, la lansarea acestui mic atelier pentru a lua cu voi o amintire din primele modelări în lut ale copiilor !
Andrei Ciocan
Acest proiect este o noua sansa de recuperare a copiilor cu dizabilitati. Olaritul presupune contactul nemijlocit cu lutul. Nu numai cu mainile, ci cu intreaga ta fiinta . Lutul este o matrice a tuturor posibilitatilor. Copilul simte lutul si se preschimba intr-un adevarat Creator. Lutul devine moale si ascultator in mainile lui si astfel se modeleaza unul pe altul.
Pantel Corina
“ Viitorul ni-l putem modela dupa cum vrem. Viata este un lut caruia vointa ii da forma” citat din Liviu Rebreanu. Am ales sa ne implicam in acest proiect, cu dorinta de a-i sprijini pe micii olarei:) Pentru olarit, avem nevoie de roata olarului si lut. Intocmai ca si lutul,copilasii au nevoie sa fie modelati, cu ajutorul mainilor noastre, sa treaca prin fiecare etapa a lutului, ca sa capete in timp forma cea mai potrivita lor.
1 echipă
10 susținători*
* inclusiv susținătorii ambasadorilor și echipelor care au ales să ajute acest proiect
Spune și altora despre acest eveniment