Prima cameră a omeniei

Beneficiarii proiectului „Prima cameră a omeniei” al Asociației Filantropia Oradea, sunt tinerii vulnerabili care părăsesc orfelinatul la împlinirea vârstei de 18 ani și nu mai beneficiază de sprijin, nici din partea statului, nici din partea familiei sau al altor persoane. Dacă pentru cei din familii obișnuite debutul vieții de adult include dificultăți și obstacole, copiilor care ies pe ușa orfelinatului la 18 ani fără o familie, fără o rețea de sprijin, le este cu atât mai greu. Programul urmărește să ofere asistență, sprijin material și financiar pentru locuire, subzistență minimă (alimente, bunuri pentru îngrijire personală, etc.), integrare profesională și comunitară, suport emoțional și consiliere psihologică unui număr minim de 20 de tineri care ies din orfelinate. Rezultate până în prezent (2021-2023): peste 100 de copii din sistemul de protecție a copilului pregătiți pentru externare din sistemul de protecție, dintre care 30 au primit locuință și asistență; 15 tineri au fost calificați prin cursuri de calificare profesională; 30 de tineri au fost angajați; 34 de tineri și familii vulnerabile au primit asistență materială. Prin programul „Prima cameră a omeniei”, împreună cu toți cei implicați, suntem alături de acești copii proveniți din orfelinate și le oferim sprijin material și suport emoțional pentru debutul în viața independentă.

• Numele ONG-ului / grupului de inițiativă sau al persoanei care aplică

Asociația Filantropia Oradea

• Beneficiarii acestui proiect

Prima cameră a omeniei

• Obiective

Mobilizarea comunității pentru sprijinirea a minim 20 de copii ieșiți din orfelinate, la împlinirea vârstei de 18 ani. Mobilizare = cunoașterea cauzei – susținere – implicare. Înscriem voluntari în programul ”Prima cameră”, pentru a participa la activități, colectăm fonduri pentru susținerea nevoilor de locuire, gospodărire și integrare minimă a tinerilor, oferim sprijin emoțional și profesional, prin activitățile specifice ale programului pentru ca acești tineri să dobândească abilități minim necesare vieții independente.

Nu există ambasadori înregistrați la acest proiect
Nu există echipe înregistrate la acest proiect
5 susținători*

* inclusiv susținătorii ambasadorilor și echipelor care au ales să ajute acest proiect