Prietenii Pisicilor

Asociația Prietenii Pisicilor a fost înființată în anul 2010, activitatea noastră bazându-se exclusiv pe voluntari, donații și sponsorizări. În cei 11 ani de activitate am reușit să preluăm peste 616 pisici abandonate sau rănite, le-am îngrijit și am facilitat adopția pentru fiecare dintre ele; de asemenea, am organizat campanii prin care am reușit sterilizarea a 2996 de pisici comunitare. În prezent, cu mici excepții, în Oradea nu există comunități mari de pisici, datorită activității desfășurate constant şi cu abnegaţie de voluntarii noştri, într-un adăpost propriu, fără niciun sprijin al vreunei administraţii publice. Campaniile de sterilizare gratuită a pisicilor trebuie făcute anual, altfel, în 2-3 ani de zile existând riscul ca numărul pisicilor abandonate să scape de sub control şi să revenim la situația din 2010, când străzile erau pline de pisici comunitare. Costul unei campanii de sterilizare pentru 300 de femele și 100 de masculi: 27.500 lei (75 de lei/femelă și 50 de lei/mascul). Bugetul lunar pentru hrană și cheltuieli medicale: aproximativ 3.000 de lei, necesarul pentru cele 6 luni rămase până la finele anului 2021 fiind de aproximativ 18.000 lei. Obiectivul proiectului nostru este strângerea acestor fonduri şi creşterea numărului de voluntari.

6 luni

Ne dorim să atingem următoarele 2 obiective: strangerea sumelor necesare pentru campania de sterilizare (300 de pisici, 75 de lei/femelă și 50 de lei/mascul) și pentru acoperirea cheltuielilor pentru hrană și îngrijiri medicale a pisicilor din adăpost până la finalul anului 2021 (3000 lei / lună).

Asociația Prietenii Pisicilor

Promovarea pe canalale de social media

4 ambasadori

Anca Deac

Susțin din toată inima această cauză dragă sufletului meu întrucât animăluțele, și aici vorbim despre pisici, au nevoie de hrană, adăpost și îngrijiri medicale. Nu le vreau pe stradă și militez pentru sterilizarea lor astfel încât populația de pisici să scadă drastic în următorii ani. Acolo unde autoritățile refuză sau eșuează în a rezolva o problemă a comunității, e de datoria noastră să nu rămânem indiferenți și să acționăm prin forțe proprii! E momentul să intrăm în rând cu lumea civilizată și să acordăm respectul și ajutorul cuvenit celor care de ani de zile se luptă să adune pisicile de pe străzi. Vă rog să vă alăturați demersului meu de a strânge banii atât de necesari pentru sterilizarea/castrarea unui număr deloc de neglijat de pisici și motani, dar și pentru susținerea adăpostului Asociației Prietenii Pisicilor! Vă mulțumesc pentru că ați ales să fiți vocea necuvântătoarelor!

Linda Cuban

De ce sustin acest proiect? Pentru ca sterilizarea este singura solutie umana, pe termen lung, pentru a impiedica cresterea continua a numarului pisicilor comunitare. Pentru ca si pisicile strazii merita o viata lipsita de suferinta. Pentru ca sunt fiinte extraordinare, capabile sa simta bucurie, tristete, durere, recunostinta, foame si sete - ca si noi. Pentru ca nu au nicio vina. Pentru ca sunt constienta ca, oricat de multe am salva, fara campanii de sterilizare anuale si stoparea abandonului, toata munca noastra si a iubitorilor de animale este in zadar. Si, nu in ultimul rand, pentru ca viata fara suferinta este frumoasa, indiferent ca vorbim de un om sau de o pisicia. Va multumim, in numele pisicilor, pentru sprijin!

Sabău Adrian

Iubitor de animale.

Lioara Beltechi

Susținerea pisicilor abandonate și a prietenilor lor