Prevenirea consumului de droguri și a violenței în școli
Consumul de substanțe interzise și violența în școli sunt două fenomene cu care din păcate ne confruntăm din ce în ce mai frecvent. Riscurile și urmările celor două fenomene pe termen lung sunt prea puțin cunoscute în rândul tinerilor și sunt necesare acțiuni de informare și prevenție, bine articulate care să pornească de la identificarea dimensiunii consumului de substanțe interzise în școlile și liceele din Oradea precum și a cauzelor violenței în rândul tinerilor. În acest scop se vor aplica o serie de chestionare anonime în baza cărora se vor concepe materiale suport (film, vizualuri) care vor fi folosite pentru crearea și aplicarea unui plan de măsuri eficiente de prevenție. Proiectul are în vedere și abordarea psihologică a consumului de droguri și violenței în școli. Cu fiecare liceu sau școală în care vom ajunge, ne dorim un parteneriat cu psihologul instituției de învățământ. Acesta va aborda subiectele la clase și totodată, la cererea exprimată a elevilor îi va putea consilia psihologic. Proiectul va demara cu un studiu de caz în cadrul Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea și va fi extins ulterior la alte școli și licee din Oradea. Proiectul va fi implementat în colaborare cu Agenția Națională Antidrog, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor din Bihor, prin intermediul Fundației „Colonel Ioan Baciu”.
-
Durata proiectului
1 an
-
Rezultate
Proiectul urmărește trei obiective principale: 1. Identificarea dimensiunii consumului de droguri în școli 2. Identificarea cauzelor violenței apărute în rândul elevilor atât în ce privește relațiile dintre elevi cât și cele dintre elevi și profesori. 3. Aplicarea de măsuri preventive pentru combaterea celor două fenomene.
-
Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului
20 000
-
Numele campaniei de fundraising
Prevenirea consumului de droguri și a violenței în școli
-
Activități campanie
1. Crearea și aplicarea unor sondaje sociologice anonime cu caracter anonim în rândul elevilor și profesorilor din cadrul Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. 2. Interpretarea și publicarea rezultatelor sondajelor aplicate și anonime. 3. Abordarea psihologică a consumului de droguri și violenței în școli; consiliere psihologică. 4. Crearea de materiale educative (film, afișe) care vor fi folosite pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile și urmările consumului de substanțe interzise. 5. Crearea de materiale educative (film, afișe) care vor fi folosite pentru combaterea violenței în școli. 6. Extinderea activităților în alte școli din Oradea.
-
Obiectiv susținători
100
-
Estimare contribuție medie
100 Lei
5 echipe
9 susținători*
* inclusiv susținătorii ambasadorilor și echipelor care au ales să ajute acest proiect
Spune și altora despre acest eveniment