POT face lucruri minunate

“ POT face lucruri minunate” Asociaţia Down Oradea România (ADOR) vă duce mulţumiri şi aprecieri deoarece în urmă cu un an, datorită sprijinului dumneavoastră, am reuşit să ducem la îndeplinire unul dintre cele mai dorite proiecte, « Maşina Magică » care ne ajută zi de zi in desfăşurarea activităţilor noastre, astfel visul nostru a devenit realitate! Nu vrem să ne oprim aici! Am învăţat să visăm, am învăţat că mai presus de orice este dorinţa si perseverenţa, credem în magie şi în comunitatea din care facem parte, pas cu pas, împreună facem LUCRURI MINUNATE! Următorul ideal spre care aspirăm este cuprins în proiectul “POT face lucruri minunate “. În urmă cu 30 de ani în cadrul Asociaţiei Down Oradea Romania (ADOR) am început activitatea de integrare a copiilor şi a tinerilor cu sindromul Down şi alte dizabilităţi intelectuale în societate iar acum prin proiectul “POT face lucruri minunate “ a sosit momentul să mai urcăm încă o treaptă, ne dorim integrarea acestor minunaţi tineri şi adulţi pe piaţa muncii. De ce proiectul “POT face lucruri minunate ”? Pentru că ştim că vom reuşi! Suntem convinşi că vom avea succes în integrarea tinerilor cu sindromul Down şi alte dizabilităţi intelectuale pe piaţa muncii, deoarece de 5 ani am început să desfăşurăm periodic activităţi pe această temă. Un exemplu clar reprezintă Serile de Gală pe care le-am organizat la un restaurant din Oradea, în cadrul cărora tinerii cu sindromul Down au servit invitații evenimentului cu meniuri şi diverse băuturi non-alcoolice, meniul fiind preparat integral de către tinerii noștri sub supravegherea unui bucătar profesionist. De fiecare dată evenimentul a avut succes și un impact pozitiv atât pentru invitați cât și pentru tinerii implicați. Urmează să parcurgem mai multe stagii de practică la potenţialii angajatori din municipiul Oradea, scopul fiind acomodarea tinerilor cu sindromul Down la programul şi disciplina pe care o presupune locul de muncă. Concomitent cu aceste stagii de practică, pentru a veni în spijinul tinerilor, vom desfăşura diverse activităţi terapeutice în cadrul centrului de zi. În cadrul stagiilor de practică beneficiarii proiectului vor fi atent supravegheaţi de terapeuţii Asociaţiei Down Oradea România în vederea respectării normelor de siguranţă la locul de muncă precum şi a celorlalte obiective impuse de natura activităţilor desfăşurate. Scopul proiectului “POT face lucruri minunate ” Scopul proiectului “POT face lucruri minunate“este acela de a oferi sprijin şi suport tinerilor cu sindromul Down din cadrul asociaţiei noastre în vederea integrării acestora pe piaţa muncii. Pentru îndeplinirea acestui scop este nevoie de susţinerea cheltuielilor aferente activitatilor menţionate mai sus, acestea fiind: - Cheltuieli alocate terapiilor, fără de care nu putem face faţă provocărilor care apar zi de zi şi care îi ajută pe tineri în dezvoltarea phihosocială pe tot parcursul vieţii, - Cheltuieli ocazionate activităţilor de socializare: vizite de lucru la parteneri şi ONG-uri care au implementat proiecte asemânătoare în vederea asimilării de bune practice în acest sens, - Cheltuieli administrative. Obiectivul proiectului “POT face lucruri minunate ” Ne dorim ca aceşti tineri să se poată bucura de o viaţă cât mai aproape de normalitate, prin activităţile desfăşurate în cadrul asociaţiei noastre am observat că le place să se simtă utili, să fie apreciaţi, tinerii noştri au demonstrat că pot să facă lucruri minunate şi merită să le oferim această şansă, merită să luptăm alături de ei în vederea realizării acestui vis. Impactul acestui proiect pentru societate este unul pozitiv, deoarece interacţionând cu aceşti tineri speciali percepţia celor din jur asupra persoanelor cu dizabilităţi se va schimba. În momentul de faţă mulţi dintre noi suntem reticienţi când intrăm în contact cu persoane afectate de diferite dizabilităţi deoarece nu ştim cum să interacţionăm, de cele mai multe ori blocajul vine din partea noastră. Persoanele cu nevoi speciale, îndeosebi cele cu sindromul Down, sunt deschise, iubitoare şi prietenoase. Suntem convinși că cei din jur vor devenii mai deschişi în faţa dizabilităţilor, mult mai empatici şi fără frică în interacţiunea cu aceştia. Satisfacţia noastră e să vedem mulţumirea şi zâmbetul de pe chipul acestori tineri care au nevoie de sprijin, au nevoie de atenţie dar cel mai mult au nevoie de încredere. Sunt într-adevăr speciali și sunt minunaţi! Beneficiarii proiectului: Proiectul “ POT face lucruri minunate” se adresează unui numar de 21 de beneficiari. Durata proiectului: Septembrie 2021 – Iunie 2022

Pregatirea tinerilor si adultilor cu sindrom Down din Bihor pentru piata muncii si pentru integrarea acestora in societate. Ne dorim ca aceşti tineri să se poată bucura de o viaţă cât mai aproape de normalitate, prin activităţile desfăşurate în cadrul asociaţiei noastre am observat că le place să se simtă utili, să fie apreciaţi, tinerii noştri au demonstrat că pot să facă lucruri minunate şi merită să le oferim această şansă, merită să luptăm alături de ei în vederea realizării acestui vis. Impactul acestui proiect pentru societate este unul pozitiv, deoarece interacţionând cu aceşti tineri speciali percepţia celor din jur asupra persoanelor cu dizabilităţi se va schimba.

Impreuna putem face lucruri minunate!

Activitatile derulate in srpijinul acestei campanii vor incepe de indata ce proiectul a fost inscris in competitie. Incepem prin a mobiliza amabasadori care sa faca cunoscut proiectul nostru. Ne vom folosii de toate canalele de comunicare pe care le avem la indemana. Vom promova proiectul prin intermediul paginilor de facebook ale asociatiei Down Oradea Romania, cat si a ambasadorilor proiectului. Urmeza sa mobilizam inotatori care sa ne sustina proiectul la bazin. Mesajul campaniei noastre este " Impreuna putem face lucruri minunate! "

3 ambasadori

Albu Florina

Am sustinut proiecte Down Oradea si la editiile precedente in calitate de ambasador. M-am bucurat alturi de colegii din cadrul asociatiei de proiectele derulate prin Swimathon si traiesc o mare bucurie stiind ca am si eu o mica contributie. IMPREUNA PUTEM FACE LUCRURI MINUNATE!

Raluca Dan

Pentru a fi mai buni, avem nevoie mereu de o perspectiva speciala si o viziune deschisa . ,,Impreuna putem face lucruri minunate!"

Simona Kadas

Susțin aceasta cauza pentru ca copiii cu sindromul down sunt niște copii minunați și speciali de la care avem de învățat multe lucruri. Sunt niște copii cu suflet curat și multă daruire.

4 Mocan Nicoleta 50 Lei
5 Mic Daniela 200 Lei