Oradea Respira

Instalarea de senzori ce masoara calitatea aerului ( masurarea pulberii in suspensie PM2.5 si PM10 ) in locuri publice sau in institutii din Orasul Oradea precum piete, curtea gradinitelor sau scolilor, locurile de joaca sau parcurilor dedicate pentru sport. Senzorii vor trimite in timp real informatiile catre 3 platforme Opensource, iar datele vor fi la dipozitia cetatenilor 24/7 . Reteaua din Oradea va face parte din reteaua nationala Strop de aer si din cea globala Sensors Comunnity, implicand astfel orasul Oradea in criza climatica si lupta pentru un aer mai curat.

 • Durata proiectului

  1-2 ani


 • Rezultate

  Instalarea a 10 senzori in locatii cheie din oras. Instalarea de monitoare in institutiile publice pentru ca localnicii sa vada in timp real care este calitatea aerului pe care il respira.


 • Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

  9 000


 • Numele campaniei de fundraising

  Oradea Respira


 • Activități campanie

  Mediatizarea pe Facebook si pe grupurile de interes despre calitatea aerului , dar si implicarea elevilor pasionati de electronica sau a localnicilor.


 • Obiectiv susținători

  180


 • Estimare contribuție medie

  50 Lei

1 ambasador

Luchiian Alexandru


Implementarea unei retele formata din 10 senzori ce masoara calitatea aerului (pulberea in suspensie PM2.5 si PM10). Informatiile vor fi disponibile cetatenilor din Oradea, vizitatorilor dar si instiututiilor publice prin platforma https://oradea.aqi.eco/ro dar si prin widget-uri ce pot fi integrate de catre cei interesati. De asemenea in functie de calitatea aerului, platforma va sugera utilizatorilor ce fel de activitati sunt indicate in functie de calitatea aerului.

1 echipă
5 susținători
Susținător Sumă
1 Anonim 5 Lei
2 Sava Loredana 200 Lei
3 Kun Antonio 75 Lei
4 Cargo Track 1 594 Lei
5 MACAVEIU TRAIAN 100 Lei

Spune și altora despre acest eveniment