Împreună pentru alinarea durerii!

De 24 de ani, personalul specializat de la Hospice Emanuel se deplasează în casele bolnavilor de cancer măcinaţi de durere şi suferinţă, fiind implicat în asigurarea serviciilor medicale pentru ameliorarea suferinței și controlul simptomelor fizice cu scopul de a le îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu boli incurabile și cu prognostic limitat. Această boală are efecte devastatoare în viaţa pacientului în primul rând în plan fizic, iar contextul actual al pandemiei cu Covid-19, amplificându-le considerabil degradarea stării de sănătate. Ştim cu toţii situaţia în care se află ţara, adevărul e că nu ne lipsea o astfel de criză, dar acestea nu se pot prevedea. În schimb, ca să putem trece împreună cu bine prin ea, putem să dăm dovadă de solidaritate şi căldură umană. La Hospice Emanuel căutăm permanent soluţii şi prieteni care să ne ajute să ne ducem misiunea mai departe. Existăm în comunitate pentru că este mare nevoie de noi. Serviciile noastre sunt acordate în regim de gratuitate, dar nevoile pentru acoperirea acestor servicii sunt multiple și sunt acoperite an de an de sute de oameni cu suflet. Din păcate, în judeţul Bihor ne confruntăm cu o incidenţă ridicată a bolilor oncologice acestea fiind depistate adesea în stadii avansate, depăşite din punct de vedere terapeutic, îngrijirea paliativă a pacienţilor rămânând singura opţiune. Și în acest an apelăm la inima comunității bihorene pentru a obține finanțare pentru procurarea unei seringi automate care reprezintă o componentă esențială în îngrijirea paliativă acordată la domiciliul pacienților. Seringa este utilizată pentru infuzie subcutanată continuă, fiind administrate cu ajutorul ei analgezice precum morfina, antiemetice, sedative sau anticolinergice. Administrarea continuă de medicamente folosind o seringă automată este necesară pentru controlul simptomelor, în special a durerii, în timpul asigurării îngrijirii paliative.

peste 3 ani

Îmbunătățirea și ameliorarea calității vieții prin calmarea durerii şi a altor simptome devastatoare pentru pacienții diagnosticați cu boli incurabile avansate din municipiul Oradea și localitățile învecinate. Administrarea prin seringa automată aduce următoarele avantaje: - îmbunătățirea calității de viață a pacientului prin ameliorarea simptomelor și reducerea durerilor; - Seringa automată poate fi folosită perioade lungi de timp şi pacientul poate reveni la medicaţie per os când se consideră necesar și benefic - Acest mod de administrare minimizează, evită nevoia de injecţii repetate sau de administrarea mai multor medicamente pe cale orală - Administrarea subcutanată a medicamentelor este mult mai confortabilă pentru pacient decât injecţia intramusculară și este mult mai simplu şi mai puţin invaziv decât medicamentele administrate intravenos. - Considerațiile economico-financiare nu sunt de neglijat, mai ales când este vorba de injecții multiple/zi pentru perioade îndelungate de timp; astfel evităm costurile cu materialele și cu resursa umană. - aduce în plus un control optim al simptomelor în situaţii durere greu tratabilă, de greaţă, vărsătură, disfagie severă, slăbiciune, somnolenţă, comă, obstrucţie intestinală, nivel de energie scăzut, leziuni bucale severe, în ultimele 24-48 ore de viață - Creșterea independenței și a siguranței pacientului

“Împreună pentru alinarea durerii!”

Nu există ambasadori înregistrți la acest proiect
4 Mut Floarea 50 Lei
6 Santiago Roxana 100 Lei