Gojdu Verde

Gojdu Verde este proiectul Asociației de părinți „Emanuil Gojdu” prin care se dorește înființarea unor spații verzi și educative în curtea Colegiului Emanuil Gojdu prin amenajarea unei grădini urbane. Aceasta va răspunde nevoii elevilor de a socializa într-un spațiu aerisit și plăcut și de a se relaxa într-un mod sănătos în timpul pauzelor. Totodată, se urmărește familiarizarea cu arta grădinăritului. Se va amenaja și o seră pentru a răspunde interesului elevilor pentru botanică, la nivelul liceului fiind două clase de profil: științele naturii, respectiv, științele-naturii-intensiv-engleză. Cele două clase de profil studiază aprofundat biologia. Un al doilea obiectiv constă în montarea de filtre de apă la cel puțin un robinet de la fiecare etaj. Această măsură ar oferi acces tuturor elevilor, pe parcursul programului școlar, la apă potabilă, fiind și o metodă mai prietenoasă cu mediul.

• Numele ONG-ului / grupului de inițiativă sau al persoanei care aplică

Colegiul Național „Emanuil Gojdu”

• Beneficiarii acestui proiect

Gojdu Verde

• Obiective

1. Implicarea elevilor colegiului în activități care să le dezvolte conștiința ecologică prin acțiuni concrete de creare și de întreținere a spațiilor verzi. Ca rezultat, cel puțin 60 de elevi vor fi implicați în îngrijirea grădinii urbane, toți elevii școlii vor deveni conștienți în legătură cu ce înseamnă o viață sustenabilă prin grădinărit.

Nu există ambasadori înregistrați la acest proiect
Nu există echipe înregistrate la acest proiect
11 susținători*

* inclusiv susținătorii ambasadorilor și echipelor care au ales să ajute acest proiect