Fondul de burse

Fondul de burse este proiectul prin care sprijinim 45 de elevi proveniți din familii defavorizate pentru ca aceștia să nu abandoneze școala. Oferim o bursă în valoare de 1.000 lei/an sub formă de bunuri. Costurile acoperite de bursă sunt: rechizite, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. De patru ori pe an cumpărăm și distribuim aceste bunuri, împreună cu voluntarii noștri. Fără acordarea sprijinului potrivit, elevii pot recurge la abandonul școlar, fenomen aflat într-o creștere îngrijorătoare în România. Printre elevii din familii defavorizate se găsesc tineri capabili de performanțe, dar care au nevoie de sprijin pentru a le atinge. Programele care să le ofere tinerilor sprijin sunt puține, deși datele Ministerului Fondurilor Europene semnalează că mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Mobilizarea unei sume care să permite acoperirea bursei pentru 10 copii din program, timp de un an de zile.

Lupta împotriva abandonului școlar

2 ambasadori

Roxana Trifa

De 4 ani ani de când coordonez programul Fondul de burse, am înțeles cât de importantă este educația copiilor defavorizați. Prin sprijinul pe care îl orferim celor 45 de copii beneficiari din program, aceștia își continuă studiile, schimbându-și perspectiva asupra viitorul care îi așteaptă în față.

Cristina Rusu

Sprijinirea copiilor din familii defavorizate sa nu abandoneze scoala.

3 PGS Sofa &Co 598 Lei
4 Mocan Nicoleta 50 Lei