Centrul pentru Dezvoltare Oradea

”Centrul pentru dezvoltare Oradea” este un centru pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din Bihor prin proiecte și activități educative, precum și formarea de viitori lideri de comunitate locală. Centrele Pentru Dezvoltare au luat naştere din dorinţa de a uni sub acelaşi acoperiş, oameni ce au credinţa că prin ei şi acţiunilor lor vor construi o Românie mai bună. Asociația Frends pentru Dezvoltare este o organizație democratică și independentă, față de orice autorități publice locale sau centrale, partide politice, sindicate, organizații non-guvernamentale, fundații, culte religioase, instituții de învățământ, precum și față de orice alte alte persoane fizice sau juridice de drept public sau privat române sau străine, dar își rezervă dreptul de a întreține cu acestea relații de colaborare, precum și dreptul de a exprima punctele de vedere ale membrilor săi față de orice chestiune de interes public. Centrul pentru Dezvoltare este un program național al asociației Frends, ce se desfășoară deocamdată în șase mari orașe ale țării: București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Arad și Brașov. Este locul fizic în care tinerii voluntari se unesc pentru a da viață ideilor și visurilor lor. Funcționează precum un hub, adică este un spațiu comun de lucru, pe care îl punem în mod gratuit la dispoziția tinerilor voluntari sau a celor ce sunt la început de drum cu propriul start-up. Noi am început demersurile pentru a forma o filială a Centrului pentru Dezvoltare în Oradea. Membrii echipei sunt cu toții voluntari, dornici de a face o schimbare în comunitate, prin organizarea de traininguri dedicate tinerilor (comunicare, fundraising, project management, leadership etc.) și evenimente specifice fiecărui Centru pentru Dezvoltare (chiar și strângeri de fonduri sub forma unor expoziții sau concerte etc.), finanțarea fiind de sine stătătoare la nivelul centrului din fiecare oraș. Prin acest mijloc dorim să oferim oportunitatea ca tinerii care doresc să devină antreprenori, să se dezvolte mai uşor prin punerea la dispoziţie de spaţiu pentru birou, sală de training complet utilată şi consiliere psihologică. Start-upurile sunt bine venite pentru că dorim să creăm un nucleu puternic, ce se poate auto-susţine în viitorul apropiat. Acest nucleu va fi cimentat prin evenimente pentru comunitate şi traininguri bazate pe educaţie non-formală şi dezvoltare persoanală (project management, leadership, teamwork, gestionarea emoțiilor etc.). Asociaţiile studenţeşti şi nu numai, sunt invitate să îşi desfaşoare activităţile în acest spaţiu, pentru că suntem conştienţi că, dacă dorim să ne dezvoltăm, avem nevoie ca proaspeţii voluntari să fie instruiţi şi să li se transmită dorinţa de a construi un viitor durabil şi eficient. Practic vrem să implementăm acest proiect inovator și în Oradea.

peste 3 ani

Ne dorim să strângem bani pentru a putea închiria un spațiu pentru centru și eventual a-l echipa cu materiale necesare. Buget estimat pentru proiect: 9.000 lei - pentru plata sediului, a utilităților și a consumabilelor necesare trainingurilor (hârtie flipchart, post-it-uri, carnețele, pixuri, markere etc.) în următoarele 6 luni.

Deschidere Centrului pentru Dezvoltare Oradea

Canale de comunicare: online-Facebook, postări zilnice sau la câteva zile Mesajul campaniei: Gândește și pune în practică - Ideea ta, viitorul comunității Campanie de mobilizare: prin activitati online si fizice, Grupuri pe Messinger Training în aer liber prin care să demonstrăm valoarea pe care o poate aduce centrul comunității.

8 ambasadori

Dana Mierluț

Cred în tineri și în importanța dezvoltării lor personale și profesionale. Centrul pentru Dezvoltare Oradea este șansa lor de a ieși din zona de confort și a arăta că sintagma "tu ești schimbarea" nu e un clișeu. Viitorul de mâine se construiește azi!

Tatarenco Nicoleta

Tinerii sunt viitorul societăţii. Importanța dezvoltării lor personale și profesionale este indubitabilă. Centrul pentru Dezvoltare Oradea este șansa tinerilor de a ieși din zona de confort și a demonstra că sintagma "schimbarea începe de la tine" nu e un clișeu. Viitorul de mâine se construiește azi.

Cseh Madalina

Îmi doresc foarte mult ca proiectele începute pe perioada studenției să continue și în rândul tinerilor, absolvenților. Voluntariatul este o activitate care provoacă dependență și care te dezvoltată mai mult decât orice altă activitate, seminar, etc. Practicându-l înveți ce înseamnă responsabilitatea, munca în echipă, asumarea. Cum datorită muncii tale un proiect poate să reușească dacă îți dai silința sau poate fi un eșec total. Cei care nu au fost niciodată voluntari, merită să încerce măcar o dată în viață.

Mirela Cosma

În urma experienței mele de lucru cu tinerii, mi-am dat seama cât de important este un centru în care tinerii să găsească resurse, oportunități de învățare și oameni de caracter de la care au ce învăța. Îmi doresc acest Centru de Dezvoltare personală și profesională pentru tinerii orădeni. Astfel, am ales să fiu ambasadorul acestui proiect. Implică-te și tu!

Clara

Voluntariatul schimbă oameni și destine.

Dorin

Pentru crearea Centrului pentru Dezvoltare Oradea

Geo Sandor

Susțin dezvoltarea personală și profesională a tinerilor care se poate face prin Centrul pentru Dezvoltare Oradea!

Alin Stanciu

Pentru că trebuie ajutați tineri cu pofta creativă de a mișca mica noastră comunitate. Cred in ei pentru că au dorința dezvoltării ideilor inovatoare și pline de energie. Cred ca sunt un grup de oameni care dau înapoi comunității plus valoare.