Campanie de sterilizare a pisicilor comunitare
Asociația Prietenii Pisicilor a fost înființată în anul 2010, activitatea sa bazându-se exclusiv pe voluntari, donații și sponsorizari. Voluntarii asociației se ocupă cu preluarea pisicilor abandonate sau rănite, pe care le tratează pentru a le facilita ulterior adopția. De asemenea, asociația a organizat campanii pentru sterilizarea pisicilor comunitare. În prezent, cu mici excepții, în Oradea nu există comunități mari de pisici, datorită activității desfășurate constant și cu abnegație de voluntarii asociației. Campaniile de sterilizare gratuită a pisicilor trebuie facute anual, altfel, în 2-3 ani de zile există riscul ca numărul pisicilor abandonate să scape de sub control. Avem șansa să facem un mare bine împreună și să ajutăm pisicile comunitare aflate pe străzi și puii nenăscuți, a căror majoritate ar putea muri. 200 de pisici sterilizate poate nu vă impresionează, dar ce ziceți de 2.400 de pui (pe puțin), într-un singur an, care nu se vor mai naște pe străzi? Costul unei campanii de sterilizare pentru 300 de femele și 100 de masculi este de 30.000 lei.
-
Durata proiectului
3 luni
-
Rezultate
Sterilizarea a 200 de pisici comunitare, stoparea nasterii a mii de pui nedoriți, reducerea suferinței pisicilor străzii.
-
Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului
18 000
-
Numele campaniei de fundraising
Campanie de sterilizare a pisicilor comunitare
-
Activități campanie
Dorim să atragem înotatori și sustinători ai cauzei noastre, care să răspândească mesajul nostru și să ne ajute în atingerea obiectivului propus. Campania se va desfășura pe pagina de Facebook a adăpostului de pisici, pe instagram și pe pagina web.
-
Obiectiv susținători
50
-
Estimare contribuție medie
300 Lei
3 ambasadori
Anca
Sterilizarea animalelor de companie cu și fără stăpân este singura soluție pentru a preveni abandonul și cruzimea la care sunt supuse acestea. Deși legislația în vigoare prevede obligativitatea sterilizării, efectuarea acesteia de către persoanele cu venituri sau pensii mici este aproape imposibilă, atât datorita costurilor cât și a logisticii pe care o implică. Situația animalelor de companie rămânând neschimbată: puii proaspăt fătați sau de câteva săptămâni, adesea împreună cu mama, sunt abandonați pe marginea drumului unde mor sub roțile mașinilor sau cauzează accidente, împânzesc marginile satelor, ori sfârșesc din cauza bolilor, a foamei sau a cruzimii oamenilor. Principala sursă a animalelor fără stăpân este gospodăria oamenilor, iar soluția pentru stoparea acestui ciclu al suferinței este sterilizarea animalor de companie. Fii alături de mine și contribuie și tu la acest minunat proiect dedicat comunității!
loredana suiugan
Să protejăm Planeta! Să colectăm selectiv! Să reciclăm! Să ne plimbăm cu bicicletele! Așa cum milităm pentru toate acestea, ar trebui sa avem in vedere și crearea uni habitat sigur pentru toate vietățile de pe Pământ, fiecare având un rol important în protecția mediului înconjurător. Știați că viermii ajută la fertilizarea pământului? Sau că rechinii previn răspândire unor boli în mediul maritim? Iar leii de mare sunt ca niște barometre climatice.
15 susținători*
* inclusiv susținătorii ambasadorilor și echipelor care au ales să ajute acest proiect
Spune și altora despre acest eveniment