Căluțul terapeut

Asociația Social-Culturală Dedalis desfășoară activități de integrare a copiilor cu dizabilități. Una dintre cele mai apreciate și eficente terapii este interacțiunea cu cei cinci ponei de talii diferite. Aspectele benefice ale terapiei asistate de cai sunt incontestabile. Fiecare pas al calului stimuleaza echilibrul și sistemul senzorial al călărețului, este ameliorat tonusul muscular, postura corectată, se antreneaza coordonarea, dexteritatea manuală și motricitatea fină. In aria dezvoltării psiho-emoționale, interacțiunea repetată cu caii favorizează creșterea stimei de sine, stimulează comunicarea, exprimarea emoțiilor și ușurează relaționarea cu celelalte persoane. Din observațiile noastre, compania căluțului terapeut determină o stare de bine, de bucurie, am putea spune chiar de fericire. Toți copiii la despărțirea de căluți își manifestă dorința de a reveni. Prin acest proiect Asociația își propune achiziționarea unui cal de talia mare, a unor accesorii de călărie specifice și amenajarea unui manej. Necesitatea unui cal de talie mare este prioritară pentru a beneficia adolescenții și tinerii.

Obiectivul principal este acela de a crește oferta adiacentă terapiilor asistate de cai adresându-ne unei noi categorii de vârstă, implicit de a mări numărul de beneficiari cu încă 20 de adolescenți și tineri.

Căluțul terapeut face valuri

Postări și distribuiri în rețelele de socializare, pentru sensibilizarea agenților economici si a altor persoane. Mesajul campaniei de comunicare: Căluțul terapeut îi ajută pe copii să prindă aripi, face valuri!

4 ambasadori

Pop Cristian

Eu sunt Cristian, antreprenor, consultant, consilier, Life Coach, soț și tată. Am ales să sprijin acest proiect din mai multe motive. În primul rand pentru că cunosc asociația Dedalis. Oameni care fac parte din acest grup sunt minunați. Iar pentru o comunitate în care trăiesc copii cu probleme de sănătate este un real suport. Acești copii au nevoie de noi, de fiecare, sa ne implicam, pentru că din păcate sistemul din Romania are de suferit. Am găsit la Detalis mai mult decât implicare. Am găsit dragoste și pasiune. Am găsit optimism și profesionalism in egală măsură. Câțiva ponei simpatici care bucura in fiecare zi copilași din zona. Și ce e mai frumos și mai terapeutic decat sa mângâi o ființă atât de blândă. Căluți care ofera energie fizica, suport emoțional și psihic. Aceasta este intenția Dedalis. Un căluț mai măricel, gata să-i plimbe și pe cei mai voinici. Fii alături de noi și ajută-ne. Astfel să putem la rândul nostru să primim cât mai mulți copii cu nevoi speciale.

Andrei Ciocan

Implicarea mea în acest proiect se datorează unor convingeri și experiențe proprii. Interacțiunea dintre un cal și un copil este deosebită. Fiecare copil are un mod particular de a-și exprima emoțiile și trăirile dar pe chipul tuturor am văzut bucurie și entuziasm. Clipele petrecute în prezența calului sunt trăite intens, putând fi considerate oportunități de detașare de lumea virtualului care azi este omniprezentă.

Ioana Csengeri

Daca vrei sa faci un bine, cel mai rodnic și eficient e atunci când ajuți , ridici, dai aripi copiilor !

Dynamic Studio

Ne dorim sa facem parte dintr-un proiect care isi propune sa aduca bucurie copiilor si adolescentilor cu nevoi speciale din zona de nord a judetului Bihor. Consideram ca integrarea copiilor cu dizabilitati este foarte importanta si ne dorim sa ii ajutam pe cei care vor sa ajute.

1 Meșteru Marius 210 Lei
2 Ciobanu Lucia 200 Lei