Căluțul terapeut

Din 2016 Asociația Social-Culturală Dedalis a desfășurat activități de integrare a copiilor cu dizabilități proveniți din mediul rural. Una dintre cele mai apreciate și eficente terapii este interacțiunea cu cei 4 ponei, Dragu, Elsa, Bella și Stela. Aspectul extraordinar al hipoterapiei este acela că fiecare pas al calului stimuleaza echilibrul și sistemul senzorial al călărețului. Calul face sute de pași în timpul unei sesiuni de terapie de 30 de minute. Deasemenea, este ameliorat tonusul muscular, postura este corectată, se antreneaza coordonarea și dexteritatea manuală și motricitatea fină. Ajutorul unui cal este puternic motivațional, determinând copiii să aibă o atenție sporită, o memorie mai bună și să fie implicati direct in activități colective. Deschiderea atât față de oameni cât și față de cai duce la intensificarea comunicării și la recompense emoționale, conturând stima de sine. Căluțul terapeut este căluțul prieten. Prin acest proiect avem ca obiectiv principal achiziționarea de echipamente și accesorii de călărie specifice hipoterapiei. Ca obiectiv secundar, amenajarea unui manej. Toate activitățile și terapiile către beneficiari sunt gratuite, asociația suportând cheltuielile în integralitatea lor.

 • Durata proiectului

  1 an


 • Rezultate

  Estimez un număr de 20 de copii cu dizabilități din mediul rural care se vor bucura de beneficiile unei hipoterapii la standarde moderne.


 • Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

  35 000


 • Numele campaniei de fundraising

  Căluțul terapeut


 • Activități campanie

  Diseminarea în spațiul virtual pe rețele de socializare, publicitate în ziarul local, implicarea în strangerea de fonduri pe plan local, mesajul campaniei fiind concentrat in jurul realității că părinții copiilor cu dizabilități din mediu rural au mult mai puține oportunități de antrenare sau participare la terapii complementare pentru copiii lor.


 • Obiectiv susținători

  30


 • Estimare contribuție medie

  100 Lei

4 ambasadori

Andrei Ciocan


Fiecare generatie este deopotriva indatorata atat celei anterioare cat, mai ales, celei ce o urmeaza! Astfel, inteleg ca este de datoria mea sa dau mai departe cel putin atat cat am primit. Cum se pastreaza apa curata? Nelasand-o sa balteasca! Val dupa val, generatie dupa generatie, totul se misca intr-o armonie, intr-o simfonie universala. Vreau sa fiu si eu un umil instrumentist. Asemenea ingerului ce se cobora din cand in cand si tulbura izvorul care devenea apa vie, vindecatoare, sunt incredintat ca noi, cu totii, putem vindeca, facand valuri, semeni mai mici de-ai nostri. Daruind vei dobandi!

Florin


Iubire 🤗❤❤❤

Cezara Uivarosi


Sustin acest proiect deoarece, ca regula generala, copiii din mediul rural chiar nu au parte de aceleasi posibilitati ca aceia care locuiesc in mediul urban sau foarte aproape de un oras bine dezvoltat. Cu atat mai mult, este ingreunata situatia copiilor cu nevoi speciale de a reusi sa aiba parte de terapii care sa stimuleze, pe cat posibil, dezvoltarea socio-emotionala si nu numai. "Calutul terapeut" faciliteaza practic trecerea prin copilarie a copiilor si a parintilor deopotriva. "Sunt copil si vreau sa-ti spun, sa-mi respecti drepturile ACUM. Pe-al copilariei drum, sunt doar azi, aici si acum." (Alain Serres, Am dreptul sa fiu copil)

Ioana Csengeri


Să bucurăm / mângâiem / dezvoltăm copiii în general, și pe cei mai vulnerabili în special.

1 echipă
13 susținători
Susținător Sumă
1 Lazar Alin 10 Lei
2 Cretiu Gabriela 50 Lei
3 Anonim 50 Lei
4 Csengeri Ioana 200 Lei
5 Orild Com 500 Lei
6 Clostorfeanu Ioana 100 Lei
7 Anonim 200 Lei
8 VPK Packaging Salonta 2 898 Lei
9 VARGA MARIA 200 Lei
10 Szekrenyes vasile 50 Lei
11 Viva Pharm 500 Lei
12 Lazar Alin Viorel 230 Lei
13 Hulban Florin 50 Lei

Spune și altora despre acest eveniment