BlooDoChallenge

Digitalizăm procesul de donarea de sânge și cel de înscriere în Registru Național de Celule Stem. În România, anual, mai puțin de 2% din populație donează sânge, de aproape 4 ori mai puțin decât media europeană. Bolnavii de cancer de sânge sau altă boală hematologică severă au nevoie urgentă de transplant de 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐡𝐞𝐦𝐚𝐭𝐨𝐩𝐨𝐢𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞. Șansa ca două persoane să fie compatibile și astfel să fie posibilă tratarea și chiar vindecarea printr-un transplant de celule stem hematopoietice, este de 𝟏 𝐥𝐚 𝟓𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎. Astfel, nevoia de potențiali donatori voluntari este foarte mare, șansa crescând cu fiecare înscriere. În România sunt momentan aproximativ 𝟖𝟑.𝟔𝟗𝟔 de potențiali donatori. Suntem un grup de tineri voluntari din Oradea ce ne-am propus să unim comunitățile locale în jurul unei aplicații mobile prin intermediul căreia să se distribuie activ și controlat informații legate despre nevoia mare de sânge cu care se confruntă centrele de transfuzie cât și găsirea de noi potențiali donatori de celule stem.

 • Durata proiectului

  peste 3 ani


 • Rezultate

  Am reușit să implementăm aplicația în 32 centre de transfuzie din România, iar la nivel național promovarea înregistrării în Registru Celule Stem. Dorim să extindem în cele 12 centre rămase, 44 fiind în total. Implementarea într-un centru de transfuzie înseamnă aproximativ 1500 RON.


 • Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

  18 000


 • Numele campaniei de fundraising

  BlooDoChallenge - carnetul digital de donator de sânge și celule stem hematopoietice


 • Activități campanie

  Implementarea aplicației într-un județ presupune: achiziționarea unul smartphone pentru centrul de transfuzie sanguină; achiziționarea de internet mobil, unde este cazul; achiziționarea de materiale promoționale (rollup, afise, etc);vizita la centrul de transfuzie sanguină pentru a cunoaște personalul de acolo și a forma o relație bună cu ei și pentru a le asigura un prim training al aplicației; suport tehnic pe parcurs


 • Obiectiv susținători

  200


 • Estimare contribuție medie

  90 Lei

2 ambasadori

Alexandru Oancea


Proiectul a început ca o joacă la un concurs de tehnologie în 2018 inițiat de ADFABER.org, dar care s-a transformat într-unul de suflet, ce și-a propus să ajute persoanele ce au mare nevoie de sânge, deoarece în România mai puțin de 2% din populație donează sânge, cât și promovarea la nivel național a înregistrării în Registru Celule Stem a potențialilor donatori voluntari de celule stem hematopoietice. Bolnavii de cancer de sânge sau altă boală hematologică severă au nevoie urgentă de transplant de 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐡𝐞𝐦𝐚𝐭𝐨𝐩𝐨𝐢𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞, compatibilitatea fiind de 𝟏 𝐥𝐚 𝟓𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 cu un potențial donator.

Paula Gal


Am creat platforma BlooDoChallenge din dorința de a produce un impact și de a contribui la salvarea de vieți omenești, fapt posibil prin donarea de sânge și celule stem hematopoietice. Alături de o echipă entuziastă de voluntari și cu sprijinul centrelor de transfuzie sanguină și al donatorilor lucrăm continuu la dezvoltarea acestui proiect pentru digitalizarea și eficientizarea procesului de donare. Inițiativa noastră este construită în jurul comunității, dând șansa de a se implica celor care vor să susțină donarea de sânge. În aceeași manieră, Swimathon Oradea oferă an de an celor care își doresc să susțină proiectele din comunitate contextul de a o face. Cu fondurile obținute din ediția de anul trecut am reușit să extindem proiectul în 6 centre de transfuzie sanguină. Anul acesta suntem însă și mai ambitioși și ne propunem să ajungem în toate cele 12 centre de transfuzie din Romania rămase.

15 susținători
Susținător Sumă
1 Crăciun Cosmin 200 Lei
2 Anonim 160 Lei
3 C Aurel 200 Lei
4 Parv George 100 Lei
5 Anonim 50 Lei
6 Muresan Horia-Toma 20 Lei
7 Anonim 50 Lei
8 Aron Razvan 100 Lei
9 Anonim 20 Lei
10 Sanza dumitru Genica 100 Lei
11 Anonim 200 Lei
12 Bugatti by AstorMueller 1 732 Lei
13 pop adrian 100 Lei
14 Tirban Claudia 100 Lei
15 Oancea Alexandru 50 Lei

Spune și altora despre acest eveniment