BlooDoChallenge

Suntem un grup de tineri voluntari din Oradea ce ne-am propus să unim comunitățile locale în jurul unei aplicații mobile prin intermediul căreia să se distribuie activ și controlat informații legate despre nevoia mare de sânge cu care se confruntă centrele de transfuzie. În România, anual, mai puțin de 2% din populație donează sânge, de aproape 4 ori mai puțin decât media europeană. Pe spitale pică această greutate iar cei care au de pierdut cel mai mult sunt pacienții internați ce au mare nevoie de sânge pentru intervenții medicale. Prin acest proiect aducem împreună comunitățile locale, donatorii de sânge și centrele de transfuzie sanguină să contribuie la conștientizarea importanței actului donării și implicit creșterea acestui număr scăzut de donatori de sânge. Ce am realizat până în acest moment: Total donari inregistrate: 6395 Total donatori: 4071 Total Parteneri: 31 Total review-uri de la donatori: 3167 Total programari prin aplicatie: 1426 SCOPUL PROIECTULUI - Creșterea numărului donatorilor de sânge din România prin conștientizarea importanței actului donării de sânge în rândul populației - Construirea unei societăți sănătoase, bazată pe altruism, empatie și respect - Digitalizarea carnetului de donator și facilitarea legăturii directe dintre centrele de transfuzie și donator - Eficientizarea procesului de donare la centrele de transfuzie - Promovarea unui stil de viața sănătos demn de un donator de sânge - Oferirea platformei digitale BlooDoChallenge tuturor actorilor care sprijină și promovează donarea de sânge: - Societatea civilă (donatorii, partenerii, medici, psiholog/nutritionist, etc) - Organizații comunitare - Companii / Asociații partenere, care doresc să-și arate recunoștința către donatori

 • Durata proiectului

  peste 3 ani


 • Rezultate

  Am reusit sa implementam aplicatia la 14 centre de transfuzie din Romania. Dorim sa extindem in inca 10. Costurile pentru implementarea aplicatiei intr-un centru se ridica la 1000-1200 RON.


 • Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului

  14 000


 • Numele campaniei de fundraising

  Contribuie la donarea de sânge fără ințepături!


 • Activități campanie

  Implementarea aplicatiei intr-un judet presupune: - achizitionarea unul smartphone pentru centrul de transfuzie sanguina - achizitionarea de materiale promotionale (rollup, afise, etc) - vizita la centrul de transfuzie sanguina pentru a cunoaste personalul de acolo si a forma o relatie faina cu ei si pentru a le asigura un prim training al aplicatiei - suport tehnic pe parcurs


 • Obiectiv susținători

  100


 • Estimare contribuție medie

  140 Lei

4 ambasadori

Alexandru Oancea


În România, anual, mai puțin de 2% din populație donează sânge, de aproape 4 ori mai puțin decât media europeană. Prin acest proiect aducem împreună comunitățile locale, donatorii de sânge și centrele de transfuzie sanguină să contribuie la conștientizarea importanței actului donării și la construirea unei societăți sănătoase, bazată pe altruism, empatie și respect.

Paula Gal


Susținerea extinderii la nivel național a platformei BlooDoChallenge, destinată donării de sânge, pentru ca beneficiile acesteia să poată ajunge la cât mai multe centre de transfuzie sanguină și donatori.

Florin Rojan


BlooDoChalenge este mult mai.mult decât o simpla aplicație. Este un instrument prin care, pe lângă ca arătăm ca ne pasa de viata celor care au mare nevoie de sânge, pe lângă faptul ca este mult mai ușoară programarea pentru donare este și un instrument prin care se pot obține reduceri vouchere la diferite achiziții.

Cosmina Gal


Extinderea aplicației BlooDoChallenge reprezintă un pas mare atât în procesul de conștientizare a importanței donării de sânge cât și în inițiativa de a crește numărul donatorilor la nivel național și de a creea o comunitate fidelă donării de sânge.

9 susținători
Susținător Sumă
1 Anonim 3 Lei
2 Oancea Alexandru 50 Lei
3 Accesa Part of the Radiodata Group 2 000 Lei
4 Tanase Ioana 25 Lei
5 Oancea Alexandru 50 Lei
6 VPK Packaging Salonta 1 845 Lei
7 Grigoras Raul 100 Lei
8 Oancea Alexandru 50 Lei
9 Abrudan Claudia 50 Lei

Spune și altora despre acest eveniment