Ajutor pentru ASPOR

Policondrita recidivantă este o boală autoimună foarte rară (aproximativ 3-4 oameni la 1 milion) care afectează structurile cartilaginoase din organism, structuri care se găsesc la nivelul articulațiilor, dar și la nivelul majorității organelor (urechi, nas, vase de sânge, trahee, inimă, rinichi, ochi). Această variabilitate este și cauza pentru care complicațiile bolii pot fi foarte grave, putând conduce până la dizabilități (orbire, limitarea deplasării) sau deces din cauza afectării diverse (colaps de trahee, insuficiență renală, insuficiență sau aritmii cardiace, disecție aortică). Fiind o boală foarte rară simptomele diverse pot fi ignorate de pacienți. Tratamentul precoce însă poate încetini progresia bolii, de aceea este extrem de important diagnosticul cât mai timpuriu. Obiectivul Asociației ASPOR la acest moment, este de a pregăti materiale informative pentru pacienți și chiar pentru medicii din diferite specialități care vin in contact cu această boală cu cele mai recente informații cu privire la boală și tratament, de a pregăti un website al Asociației și de a organiza o întâlnire cu cât mai mulți pacienți din România în vederea susținerii reciproce. De asemenea, în viitorul apropiat ne dorim să determinăm prevalența acestei boli în țara noastră și să aflăm caracteristicile bolii în țara noastră, acestea putând varia în funcție de bagajul genetic al populației. Toate acestea constituie nevoia acestui proiect, în măsura în care ne va permite bugetul.

6 luni

Ajutor pentru ASPOR - SWIMATHON 2021

Promovarea pe toate canalele de social-media a eventului si a obiectivului asumat de asociatia noastra. Cooptarea cator mai multi ambasadori si inotatori pentru a ajuta cauza.

1 ambasador

Crisan Carmen

Pentru a face cunoscute faptele bune pe care le face fundatia ASPOR

1 susținător