Fundația Comunitară Oradea – Fondul Științescu

Scopul final 18,000 RON 15912.62 RON
Un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor. Prin programul Șiințescu, Fundația Comunitară Oradea a finanțat în prima ediție 13 proiecte creative, inovatoare, care să îi ajute pe cei pasionați de educaţia STEM (știință, tehnologie, inginerie, și matematică) să își transmită pasiunea mai departe. Cu ajutorul unor adulți, profesori sau simpli pasionați, tineri cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani au șansa de a descoperi inovatorii din ei încă de pe acum, conștientizând că trăim într-o lume fascinantă și care merită descoperită. Prin activități de tip atelier este stimulat interesul acestora pentru știință, care mai apoi le va deschide căile spre un orizont profesional cât mai ambițios. Datorită feedback-urilor pozitive și succesului primei ediții ne dorim continuarea acestui program începând din toamna acestui an. Ajută-ne și tu să creștem viitoarea generație de inovatori!
Lansarea ediției a doua a Fondului Științescu la Oradea
Fondul Științescu

Teodora Albiter
Pentru a cultiva pasiune pentru știință a copiilor este necesar să le stimulezi mintea și să le hrănești setea de cunoaștere într-un mod interactiv și plăcut. De cele mai multe ori ceea ce se învață în școală este pură teorie și cu prea puțină legătură cu practica, drept urmare pentru majoritatea copiilor nu-i deloc intuitiv să învețe științele exacte. Cred ca Fondul Științescu poate să le ofere contextul favorabil în care să încerce, să pună în practică, pentru ca mai apoi ei să prindă drag de un domeniu anume.

1Teodor Furtossumă fixă100
2Camelia Lucussumă fixă20