Fondul Științescu

Scopul final 20,000 RON 14937.3 RON
Prin programul Științescu, Fundația Comunitară Oradea a finanțat în cele două ediții 34 de proiecte creative, inovatoare, care să îi ajute pe cei pasionați de domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) să își transmită pasiunea mai departe. Cu ajutorul unor adulți, profesori sau simpli pasionați, tineri cu vârste curpinse între 6 și 18 ani au șansa de a descoperi inovatorii din ei, conștientizând că trăim într-o lume fascinantă şi care merită descoperită. Prin activitățile de tip atelier este stimulat interesul pentru știință, care mai apoi le va deschide căile spre un nou orizont profesional, cât mai ambițios. Datorită entuziasmului și receptivității foarte mari pentru acest program din partea copiilor, părinților și inițiatorilor, în toamna acestui an dorim lansarea ediției a treia.
Un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor
Ajută-ne și tu să creștem viitoarea generație de inovatori!
20000
NA

Albiter Teodora
Științescu aduce laolaltă o comunitate cu interese și dorințe comune. Am întâlnit profesori, liceeni, profesioniști, părinți dornici să înlăture mitul rigidității științelor exacte, cu mult drag de știință și extraordinar de pasionați. Sunt oamenii care caută permanent căi prin care noțiunile teoretice să poată fi ,,digerate” mai ușor și, mai mult decât atât, să fie însușite într-o manieră plăcută, practică și care să mulțumească mințile curioase ale elevilor. Fondul Științescu le-a oferit educatorilor implicați resursele necesare pentru a le arăta copiilor frumusețea științelor exacte. Am participat la o mare parte din ateliere desfășurate și am fost frapată de entuziasmul, plăcerea și implicarea copiilor. Într-o oră sau două pe săptămână, ei primeau o experiență educativă pe care niciun manual nu le-o poate înlocui. Un alt aspect important care m-a frapat a fost faptul că învățarea în cadrul programului Științescu este cu dublu sens, așa cum mulți dintre cei implicați în proiecte mi-au mărturisit. Complementar sistemului clasic de învățare pe care toți îl cunoaștem, în Științescu profesorii învață de la mentorii liceeni sau chiar de la tinerii participanți la activități. Se produce un schimb de informații, cunoștințe și abilități în beneficiul tuturor. În asta constă frumusețea Științescu.

1VPK Packaging Salontasumă fixă2325
2Inteva Productssumă fixă2330