Festivalul Informal de Carte Oradea – FICO

Descriere proiect:

Scopul final 30,000 RON 2795.95 RON
Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul:
Eveniment cultural de promovare a lecturii în rândul comunității orădene. Proiectul are ca punct de plecare o constatare dureroasă pentru Oradea: lipsa activităţilor culturale autentice, de anvergură şi de prestigiu, fapt ce a dus la scăderea dramatică a interesului pentru lectură şi pentru cultură în general, mai ales în rândul tinerilor. Aflat la a doua ediție, organizatorii Festivalului vor implica un numar de cel puțin 50 de tineri voluntari care să gândească evenimentul în așa fel încât activitățile să fie cool și atractive pentru ei și colegii lor de generație. Vor fi organizate evenimente de tipul Mert & Green cu oameni ai cărții, lansări și prezentări de carte, activități în aer liber de tipul "Book Picnic" și "Ieșim la o carte" în care să se creeze un mediu perfect pentru relaxare și citit. Susține sărbătoarea cărții și cititului în Oradea cu activități pentru întreaga familie!
Durata proiectului:
3 luni
Rezultate:
Organizarea celei de a doua ediții a Festivalului Informal de Carte Oradea.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului:
30000
Link:
https://www.facebook.com/FICOradea/
Numele campaniei de fundraising:
NA
Obiectiv financiar campanie:
30000
Activitati campanie
NA
Susţine

Ambasadori proiect:

Cociuba Larisa
Deoarece imi doresc sa se bucure de acest festival cat mai multi oameni si sa trezesc pasiunea pentru citit, prin activitati si celor care au tratat cu indiferenta aceasta activitate .
Dalia Ilea
Îmi plac cărțile și totodată îmi place cultura, iar Festivalul Informal de Carte le conține pe amândouă. În vara anului trecut, am participat, în cadrul acestui festival, în calitate de voluntar oferindu-mi astfel, ocazia să trăiesc o experiență de neuitat, cunoscând mulți oameni de la care am avut muulte de învățat. Consider că, acest eveniment merită să se realizeze și în acest an, dar pentru a fi posibil acest lucru, avem mare nevoie de ajutorul tău!
Hamza Eva Ancuta
Deoarece la prima editie am fost coordonatoarea voluntarilor din proiect si m-am implicat in desfasurarea evenimentelor. Imi doresc ca acest proiect sa poata continua, iar pentru asta este nevoie de implicarea cat mai multor persoane interesate.
Lukács MARK-CHRISTOPHER
Dezvolt campanii pro lectură încă din liceu. În ultimii ani, am discutat cu foarte multe persoane despre citit și cărți, cu persoane de educații diferite, vârste diferite, interese diferite. Am realizat că lumea cărții poate și azi uni comunități, porni dezbateri și schimba viziuni. Se spune că tinerii nu citesc ceea ce nu este adevărat. Problema e că ar putea să o facă mult mai mulți iar cei care o fac nu mai împărtășesc aceste experiențe cu ceilalți. Vorbim despre filme, meme-uri, știri sau festivaluri dar nu și despre cartea citită în aeroport care ne-a luminat întreaga zi. Prin Festivalul Informal de Carte Oradea mi-am propus să creez un pretext pentru firesc. Oameni cu interese comune se întâlnesc, socializează, se informează, se delectează. Autori,editori, librari și alți oameni ai cărții se întâlnesc cu cititorii și schimbă idei. Familii răsfoiesc cărți împreună stând pe iarbă. Nu e vorba doar despre cărți. E mai degrabă vorba despre valori, despre oamenii cu care ne dorim timp de calitate și despre viitorul culturii. FICO e un "volum" coordonat, dar autorii sunteți voi cei care v-ați răpit din timp pentru citi acest mesaj.
Derecichei Monica
Pentru ca imi doresc foarte mult sa avem cat mai multe evenimente culturale de genul asta in orasul nostru, pentru ca vreau sa vad cat mai multi tineri indragostiti de lectura si nu doar de tehnologie. Pentru ca fac parte dintr-un club de carte unde facem schimb de idei si de carti si e super misto. Pentru ca cititul te face neprost (imi place foarte mult termenul asta?), pentru ca cititul te relaxeaza si e aproape gratis, inveti ceva nou, calatoresti in gand si iti dezvolti creativitatea si as mai avea inca o multime de motive sa indemn lumea la citit. Haideti sa facem impreuna un festival de carte la Oradea !

Echipe proiect:

Acest proiect nu are echipe/înotători

Susţinători proiect:

#SusţinătorTip donatieSumă
1Sorin Constantinsumă fixă50
2Celestica Romaniasumă fixă2595.945
3Monica Kerekessumă fixă50
Distribuie: